Najboljše slovenske sinhronizirane risanke v februarju 2024

Za konec meseca me je zanimalo, katere slovenske risanke in animirani filmi so bili na spletni strani risanke.net najbolj gledani v februarju 2024. Podobno kot ob koncu leta sem si ogledal priljubljenost risanih serij in izbral največkrat gledano epizodo posamezne serije, na seznam pa uvrstil 7 najbolj priljubljenih epizod. Posebej sem pregledal tudi animirane filme, ki so na Risanka na netu opredeljeni kot vse risanke v slovenščini daljše od 20 minut.

Najbolj gledane epizode risank

1. Pujsa Pepa: Sonce, morje in sneg

Pujsa Pepa: Sonce, morje in sneg je slovensko sinhronizirana risanka, prvotno naslovljena Peppa Pig – Sun, Sea & Snow. V tej zgodbi Pujsa Pepa in njeni prijatelji skupaj z družino komaj čakajo na izlet na morje, kjer se nameravajo zabavati z gradnjo peščenih gradov. Vendar, ko prispejo na plažo, jih preseneti nenavadna situacija – namesto sončnega morja jih pričaka obilna snežna odeja.

2. Tačke na patrulji: Kužkoples / Kužki v megli

Tačke na patrulji: Kužkoples / Kužki v megli je celotna dvojna epizoda slovenske sinhronizirane risanke Tačke na Patrulji (PAW Patrol). V prvi epizodi morajo Tačke na patrulji popraviti tire in rešiti nov Pup Pup Boogie vagon na železniški postaji, medtem ko se v drugi epizodi soočajo z gosto meglo, ki ovira delovanje svetilnika Zaliva pustolovščin. Ali bodo kužki uspeli rešiti vse težave pravočasno? Takoj si oglejte celotno dvojno epizodo brezplačno!

3. Prihaja Nodi: Nodi slika – zbirka risank

Prihaja Nodi: Nodi slika je več slovenskih sinhroniziranih risank, ki predstavljajo dogodivščine Nodija, navihanega škrata z modro kapico z zvončkom. Nodi je znan po svojem malim avtomobilu, s katerim se hupajoči vozi po ulicah Mesta igrač. Kot skrben taksist, hitro in varno pripelje prebivalce mesta na njihove cilje. Kljub temu pa Nodi vedno najde čas, da se zaplete v različne zabavne situacije, ko svoj radovedni nos vtakne tja, kamor ne bi smel. Kljub temu se vedno vse razreši, saj Nodi s pomočjo modrega škrata Uhača pridobi pomembne življenjske lekcije. Mesto igrač, kjer živita Nodi in Uhač, je vedno polno dogajanja, barvito in zabavno.

4. Franček in prijatelji: Franček in prvi sneg

Franček in prijatelji: Franček in prvi sneg je slovenska sinhronizirana risanka, prvotno naslovljena Franklin and Friends – Franklin and the First Snowfall Festival. V tej risanki Franček prvič doživi sneg, kar je zanj povsem novo in osupljivo doživetje. Kljub prvotnemu občutku mraza se Franček skupaj s svojimi prijatelji veselo igra na prvem snegu. Sprva ima težave z igranjem in prilagajanjem na sneg, vendar se kmalu navadi na novo okolje in začne uživati v igri na snegu.

5. Bacek Jon: Živalski vrt

Bacek Jon: Živalski vrt je celotna animirana risanka, prvotno naslovljena Shaun the Sheep: Farm Park. V tej risanki kmet spozna, da so prebivalci kmetije bolj zanimivost kot pa dejanski pridelek, zato se odloči odpreti živalski vrt. Vendar se kmalu sooči s težavami, saj obiskovalci postanejo preveč navdušeni in kmet izgubi nadzor nad situacijo. Zato mora Jon, skupaj s svojimi prijatelji, poskrbeti za red in urejenost v živalskem vrtu.

6. Super Krila: Čisto pravi zmaj

Super Krila: Čisto pravi zmaj je cela risanka, sinhronizirana v slovenščino, prvotno naslovljena Super Wings: The Right Kite. Jan, radovedno in prikupno letalo, potuje po svetu, kjer spoznava različne kraje in običaje. Tokrat se odpravi v Himalajo, kjer sreča fanta Akasa, ki si želi leteti s svojim zmajem na festivalu zmajev. Jan se odloči pomagati in prinese zmaja fantu. Vendar se stvari zapletejo, ko Jan zaide v težave in obtiči pod skalo. Na srečo se pojavi Dizzy s svojo reševalno opremo in skupaj rešita dan.

7. Maša in Medved: Sledi nevidnih zveri

Maša in Medved: Sledi nevidnih zveri je celotna risanka, sinhronizirana v slovenščino. Ko prvič zapade sneg, se Medved odloči, da bo Mašo naučil prepoznavati sledi različnih živali. Maša se izkaže za precej nerodno učenko in spravlja ubogega Medveda skoraj do norosti s svojimi neumnostmi. Kljub temu pa se na koncu izkaže, da nekateri njeni odgovori niso tako nesmiselni, kot se zdi na prvi pogled, kar je za Medveda veliko presenečenje.

Najbolj gledani celovečerni animirani filmi

1. Ledeno kraljestvo (2013) celotna risanka v slovenščini

Ledeno kraljestvo (2013) je celotna risanka v slovenščini, originalni prvi del animiranega filma Frozen, ki traja 108 minut. Ta risanka predstavlja začetek zgodbe o princesah Anni in Elsi.

V prvem delu Ledenega kraljestva se Anna, skupaj s svojim prijateljem Kristoffom in zvestim severnim jelenom Svenom, odpravi iskat svojo sestro Elso. Elsa ima poseben dar – vse, česar se dotakne, se spremeni v led. S svojim dotikom je kraljestvo Arendelle pahnila v večni led in sneg. Med potjo Anna doživi številne dogodivščine, sreča skrivnostne škrate, pa tudi zelo zabavnega snežaka Olafa.

2. Avtomobili 3 (2017) sinhronizirano v slovenščino

Avtomobili 3 (2017) je slovensko sinhronizirana risanka, ki sledi zgodbi o Streli McQueenu, najboljšem dirkalnem avtomobilu na svetu. Ta celovečerna športna komedija je na voljo v celoti na spletu.

Strela McQueen se odloči dokazati novi generaciji dirkalnih avtomobilov, da je še vedno najboljši na svetu. Originalni naslov risanke je Cars 3.

3. Bi se gnetli na tej metli? (risani film 25 min)

“Slovenska sinhronizirana risanka ‘Bi se gnetli na tej metli?’ spremlja zgodbo o prijazni čarovnici, ki na svojo metlo povabi različne živali, da ji pomagajo najti izgubljene stvari med letenjem. To ni ravno po volji njenemu mačku, vse dokler se na nebu ne prikaže strašljiv zmaj…

Risanka, sinhronizirana v slovenščino, temelji na slikanici ‘Bi se gnetli na tej metli?’ (Room on the Broom), ki sta jo ustvarila Julia Donaldson in Axel Scheffler.”

Zelo nam pomaga, ko delite to stran s prijatelji:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Risanke v slovenščini

Na spletni strani Risanke.net lahko gledate brezplačne celotne epizode, serije in filme sinhroniziranih risank v slovenščini.

Slovenske sinhronizirane risanke za otroke, za mlade in malo manj mlade se dnevno osvežujejo. V kolikor najdete novo povezavo na risanko, imate predlog ali opazite napako, prosim, pustite komentar.

© 2024 Risanke na netu
IZJAVA: Risanke na netu je spletna stran, ki ne gosti video vsebin na lastni spletni strani. Vsi animirani filmi in risanke so povezave na video vsebine, ki so brezplačno dostopne na internetnih straneh tretjih oseb. Na Risanke na netu ne streamamo, ne oddajamo ali gostimo nobenega videoposnetka. Ravno tako so vse slike, ki jih gostimo na strani, zajete iz navedenih zunanjih povezav na animirane risanke.